Search
Close this search box.

Ons blogs

In onze blogs proberen we kersverse ouders maar ook aanstaande ouders zoveel mogelijk advies te geven en tips, die wij graag zelf ook hadden gehoord tijdens onze zwangerschap. 

Verwacht hier tips over de verzorging van je baby, maar ook van mams. Producten die je leven een stuk makkelijker maken en waar je allemaal aan moet denken als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, wat neem je allemaal mee?

Mocht je een keer een speciaal verzoek hebben kan je dit ons altijd laten weten via de contactpagina. Wellicht kunnen we daar dan over schrijven.

Speelhuisjes waarin je je direct thuisvoelt

De eerste jaren van je kind(eren) zijn één grote ontdekkingsreis. Alles is nieuw voor ze en dagelijks ontdekken ze nóg meer nieuwe dingen. Daarbij zul je merken dat ze ook een héle rijke fantasie hebben. Dat is mooi, want dat helpt om alle nieuwe dingen beter te begrijpen en een plekje te geven in hun eigen leefwereld. Kun je als ouder nou iets doen om ze daar een beetje extra bij te helpen? Jazeker! Als je zorgt voor een omgeving waarin je de fantasie van je kind maximaal stimuleert, kan je kind meer verbanden leggen en sneller stapjes maken. Dat kun je op allerlei manieren bereiken, en één daarvan is een speelhuisje. Daarin kan je kind zich namelijk helemaal uitleven en bijvoorbeeld leuke verhalen verzinnen of naspelen, spannende avonturen bedenken en beleven – of zich gewoon even terugtrekken met wat speelgoed of een knuffel, lekker veilig op een plek waar niemand je kan storen. Maar ja: er zijn zoveel speelhuisjes te koop, waar woont jouw kind nou het liefste in?

Een echte starterswoning

Eén ding is zeker: als je op zoek gaat naar een speelhuisje voor je kind hoef je nooit te overbieden! Want bij een grote online ‘speelgoedmakelaar’ heb je vaak al een enorm aanbod tegen scherpe prijzen. Je zult dus altijd slagen. Misschien is het wel handig om vooraf even een checklist te maken. Begin dan met de vraag: ga ik het speelhuisje binnen of buiten gebruiken? Is dat buiten, kies dan voor kunststof óf geïmpregneerd en FSC-gecertificeerd hout: dat is duurzaam en je hoeft het verder niet te behandelen. Een speelhuisje van blank hout is ook heel mooi, maar dat moet je wel vooraf beitsen of schilderen. En dan het ‘woningtype’. Je hebt traditionele huisjes, maar ook bungalows, boshutten, kastelen en hoge speeltorens. Wat vindt jouw kind leuk? Dat is het belangrijkste! Verder kun je nog kiezen uit modellen met of zonder bodem en allerlei soorten inrichting en accessoires. Van een klimtouw of een schommel tot een glijbaan, een trappetje, luikjes en ga maar door.

Veilig thuis

Of je nu kiest voor een klein en eenvoudig speelhuisje of een groter exemplaar met misschien wel een extra verdiepeing: het moet vooral een veilig speelhuisje zijn. Jouw kind moet er zorgeloos in en rondom kunnen spelen. Dat betekent in elk geval dat alle onderdelen royaal het gewicht van jouw kind kunnen dragen en dat overal volop grip en houvast is ingebouwd. Bij huisjes met een verdieping hoort ook een extra valhekje standaard te zijn.

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!